Meny

Transport och inlastning av spannmål

Akron tillhandahåller ett brett egenutvecklat utbud av lösningar för inlastning och transport av spannmål. Utbudet omfattar tippgropar, elevatorgropar, skopelevatorer, rörskruvar och U-skruvar samt bandtransportörer för mycket blöta material. Dessutom tillhandahåller vi transportutrustning och tillbehör från andra ledande tillverkare.

Akrons tippgropar finns i ett stort antal modeller där de största förses med bottentransportör som matar en skopelevator. Gropen kan antingen levereras omonterad i galvaniserat utförande eller helsvetsad i lackerad stålplåt. Standardmåtten är 12, 18 och 24 m3 volym, men längre modeller kan naturligtvis levereras där större mottagningskapacitet krävs. I standardutförande är gropen utrustad med körbart galler. Som tillval finns mindre kraftiga gallerlösningar om överfart inte krävs samt gropskydd för att motverka kontaminering av spannmålen. Akron levererar även mindre tippgropar med självfall samt elevatorgropar.

Akron kan leverera hela transportlösningar, elevatorer och transportörer, med kapaciteter upp till 300 ton per timma. Varje lösning är kundunik för optimal prestanda och förses med ut- och inlopp och automatiseringsgrad efter anläggningens behov. Elevatorerna kan utrustas med damm- och bossavskiljare, aspiratör och andra tillval.

Akron har utvecklat och tillverkat skruvtransportörer sedan 1950-talet. Dagens utbud innehåller rörskruvar med diametrar på 100, 125, 150, 200 och 250 mm med kapaciteter upp till 100 ton per timma samt U-skruvar med trågbredder på 107, 137, 167 och 240 mm med kapaciteter upp till 65 ton per timma. Skruvtransportörerna kan monteras dragande eller skjutande och kan utrustas med ett stort antal varianter på inlopp och utlopp.

Akrons bandtransportörer FT är designade för säker transport av mycket blöta eller besvärliga material. Transportbanan består av ett 500 mm brett oändligt gummiband med eller utan medbringare. Transportörerna finns som standard i längder mellan 4 och 8 meter, för horisontell placering eller med lutning upp till 40° mot horisontalplanet. Bandhastighet 1 eller 2 m/s som standard.

Ring mig direkt!

Jag svarar gärna på fler frågor om transport och inlastning av spannmål!

Jonas Hyrenius

Jonas Hyrenius
+46 (0)510-30 20 26 / jonas.hyrenius@akron.se